Cursus kruidengeneeskunde

Over de cursus

Stap in een inspirerende groep gelijkgestemden en maak kennis met de essentiële basisprincipes van kruiden! Deze cursus is ontworpen om jou te overtuigen om een carrière of richting te verkennen die geïnspireerd is door onze prachtige natuur, inclusief kruiden, bomen en schimmels. Na het volgen van deze cursus zul je nooit meer op dezelfde manier naar de natuur om je heen kijken.

Cursusdetails

6 lessen van elk 4 uur

Tijdens deze cursus zul je ondergedompeld worden in de fascinerende wereld van kruiden, waarbij je zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden zult opdoen. Je leert over de geneeskrachtige eigenschappen van kruiden, hun toepassingen in verschillende contexten, en hoe je ze veilig kunt gebruiken. Bovendien zul je de gelegenheid hebben om zelf kruidenpreparaten te maken en deel te nemen aan boeiende groepsdiscussies.
Schrijf je vandaag nog in voor deze cursus en laat je verrassen door de schoonheid en kracht van kruiden. Je zult versteld staan van de nieuwe perspectieven die je zult ontdekken en de connectie die je zult voelen met de natuurlijke wereld om je heen.

Spreekt dit je aan maar heb je geen tijd voor de volledige cursus? Vanaf vijf personen verzorg ik workshops bij jou thuis of in de buurt. Je kunt kiezen uit een van de lessen zoals omschreven.

Les 1: De signatuur van kruiden

We beginnen met de signatuur. Kenmerken van inhoudsstoffen en hoe je deze kunt herkennen. We kijken naar de indeling van het plantenrijk en leggen in deze les de basis voor de komende vijf lessen.
We behandelen ten minste drie kruiden.

Les 2: Het gebruiken van kruiden

Hoe gebruik jij kruiden? Hoe kunnen we kruiden gebruiken? In deze les gaan we met elkaar aan de slag. We steken de handen uit de mouwen en maken onze eerste kruiden producten.

Les 3: Plantensystematiek

Plantensystematiek wat is dat?
In deze les leer je de kruiden nog een beetje beter kennen en gaan we de diepte in met de systematiek. Dit zodat jij wanneer je aan het wandelen bent kruiden makkelijk zelf kunt herkennen en zelfs weet uit welke familie het kruid komt.

Les 4: Het genezen met kruiden

Genezen met kruiden, hoe werkt dat precies?
We leren over de verschillende ziekteoorzaken en kijken hoe je ziekte kunt voorkomen met kruiden. Ook komen EHBO kruiden aan bod en gaan we weer aan de slag met praktijkopdrachten zodat je direct zelf aan genezing kunt werken. Voor jezelf of voor een ander.

Les 5: Zalf maken

Hier hebben we de hele les zalf maken. We nemen onze zelf gemaakte kruidenolie uit de tweede les weer mee en maken een geneeskrachtige zalf.

​Les 6: Proeverij en afsluiting

We hebben nu een stevige basis gelegd in onze kennis over kruiden. Deze les neemt iedereen een zelf gemaakt kruiden recept mee. We blikken terug op de lessen en iedereen krijgt een certificaat voor zijn of haar deelname.